• (888) 385-4245
  • Contact Us
  • Member Login
  • Get Listed Today
Posted by on 10/25/2019

NOBISKÄLLAREN KASTAR BORT NYCKELN

NOBISKÄLLAREN KASTAR BORT NYCKELN

Operakällarens mytomspunna vinkällare öppnar återigen för allmänheten. 

Nobiskällaren är en av norra Europas största i sitt slag. Den öppnade som första svenska temperaturstyrda vinkällare redan 1961, och idag rymmer den nästan 40 000 flaskor med 2100 olika etiketter. Cirka ett sextiotal viner finns på glas. 

När källaren öppnade 1961 delades också den första Nobisnyckeln ut till utvalda medlemmar.  Dessa kunde både lagra viner i källaren och komma i sällskap med sina vänner för att dricka dem. På grund av den svenska lagstiftningen blev nyckelsystemet emellertid ohållbart, och Nobiskällaren blev istället en privatklubb. I november öppnar källaren för allmänheten, utan nycklar.
– Att äntligen få öppna upp Nobiskällaren är ett privilegium. En dröm jag haft länge. Jag ser detta som ett stort tillskott till huset och matsalen som saknat denna samlingspunkt. Nobiskällaren kommer bli en plats där gäster samlas för att njuta av en historisk lokal och unika viner som inte går att få tag på någon annanstans, säger restaurangchef Hugo Hall.

Nobiskällaren håller öppet från den 5 november. 

Läs hela artikeln här - https://ng.se/artiklar/nobiskallaren-kastar-bort-nyckeln

Nöjesguiden tror på den goda smaken och deras publicistiska tanke lyder som följer: De vill guida dig till det bästa nöjet. Visa mer restaurang och bar nyheter här -https://ng.se/artiklar/krog/stockholm


Contact This Member

Join our Mailing List to Receive Marketing Tips