• (888) 385-4245
  • Contact Us
  • Member Login
  • Get Listed Today
Posted by on 10/15/2019

Nöjesguiden publicerad Luong Lu's nya pub framgångssaga

Nöjesguiden publicerad Luong Lu's nya pub framgångssaga

Nöjesguiden publicerade en framgångssaga om hur Luong Lu och hans mor har tagit autentisk gatumat från Hongkong till Malmö.

Efter att ha jobbat inom både Malmös och Köpenhamns reklambransch i flera år bestämde sig Luong Lu till slut för att säga upp sig. Nu har han, tillsammans med sin mamma Kim Trinh, öppnat Malmös just nu mest hajpade restaurang – Lu.
– Idén kom inte igår, utan det är något som föddes för flera år sedan. Men så har vi lagt stort fokus på att hitta rätt lokal eftersom vi vet att konceptet är bra. Grundidén är att vi vill servera mat som vi själva älskar och njuter av.

I september var det 40 år sedan hans föräldrar kom till Sverige från Kina och under hela uppväxten har matlagningen varit närvarande – vilket gjort att Luong Lu själv fått en naturlig och nära relation till köket.
– Vi har alltid lagat fantastisk mat hem och idén kommer därifrån. Att jag vill visa upp den matkulturen som mina föräldrar, nu speciellt min mamma, bär med sig. Konceptet är från Hong Kong och jag gillar inte att använda ordet ”autentiskt”, men jag blir tvungen. Vi ville hitta det autentiska köket, som vi inte kände fanns, säger Luong Lu.

Mamma Kim Trinh var först försiktigt optimistisk till att hänga med på sonens idé och ställde sig frågande om Malmö var redo för det kantonesiska köket som har sitt centrum i Hong Kong.
– Jag sa till henne att ja, Malmö är redo och jag lyckades övertala henne. Även om hon inte riktigt förstod hur jag kunde säga upp mig från ett välbetalt reklamjobb och satsa allt på en business som innebär att jag kommer få jobba fyra gånger så mycket och tjäna mycket mindre, säger Luong Lu och skrattar.

Läs hela artikeln här - https://ng.se/artiklar/mor-och-son-bakom-ny-krogsucce-pa-davidshall

Nöjesguiden tror på den goda smaken och deras publicistiska tanke lyder som följer: De vill guida dig till det bästa nöjet. Visa mer restaurang och bar nyheter här - https://ng.se/artiklar/krog/stockholm

Contact This Member